Poletni Art kamp

Lent po Lentu | glasba | za otroke | Delavnice, koncerti, šport
  • 10.00 - 20.00
  • Mestni park
    /
  • Vstopnine ni.

10.30, PLESNA GIBALNICA S SANDRO plesna delavnica

Vabimo male in velike otroke, da v objemu narave sklenemo roke in skupaj zaplešemo. Na delavnici raziskujemo ritem ter odkrivamo povezavo med glasbo in gibanjem na ustvarjalen in zabaven način. Spoznajmo različne ritmične vaje, se naučimo novih plesnih gibov in se lotimo popularnih plesnih izzivov. Naša domišljija ne pozna meja, zato lahko s plesom ponazarjamo prav vse, kar želimo. Opravila vsakodnevnega življenja, gibanje živali, kako izgleda hrana, vremenske pojave … Podobno kot lahko z inštrumenti ponazarjamo zvoke, ki jih slišimo v naravi – dež, potok, grmenje, oglašanje slona, žolne, žabe. Stopimo v ritem in se prepustimo glasbi ali preprosto zaplešimo na zvoke narave. Pripleši k nam, zabavno je! 

Sandra Štefanec

19.00,TADEJ VESENJAK – koncert

Tadej Vesenjak je najglasnejši Prlek med kantavtorji in najbolj kantavtor med Prleki. Njegova besedila so osebna, cinična, humorna, jezna, romantična, otožna, takšna kot je življenje, kritična, izpovedna in iskrena. Njegova glasba je mešanica folka in bluesa z močnim rokovskim pridihom in občasnimi reggae izpadi. Šestkratni nagrajenec KantFesta, je dvakrat nastopil tudi na festivalu šansona La vie en rose, ki ga vodi Vita Mavrič. Leta 2007 ga je izštekal Jure Longyka. Nastopa na državnih proslavah, v zaporih in  povsod vmes. Do sedaj je pri Založbi Pivec izdal dva albuma – Samo mrtve ribe plavajo s tokom (2011) in Naša dejanja odmevajo v večnost (2014).

◊ Tadej Vesenjak – vokal in kitara

10.00–13.00 in 16.00–19.00, DELAVNICE IN RAZISKOVALNICE

Pojoča kokoška
Reciklirajmo in si izdelajmo kokoško, ki se z malo spretnosti celo oglaša.

◊ Zavod MARS Maribor

Podobe iz sanj

Potrebuješ samo nekaj barve, kos papirja, še kakšno malenkost ter veliko domišljije. Iz zamegljenih oblačkov se prikažejo podobe, ki jim s svinčnikom pomagamo na plano.

◊ Zavod MARS Maribor

10.00–13.00, 16.00–19.00,GIBKI, PROŽNI, VSEGA ZMOŽNI

Športni Junak za nas pripravlja spretnostni poligon, izposojo rekvizitov, med 11. in 12. uro pa še Športne igre za otroke. Gibki, prožni, vsega zmožni? Smo!

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava