Seun Kuti & Egypt 80 (NGA)

Priporočamo

Afrobeat žur!

Seun Kuti je najmlajši sin pionirja in revolucionarja afriške glasbe ter kulture Fele Kutija. Že v otroštvu je nastopal z očetovo skupino Egypt 80 in je skladno z njegovo poslednjo željo prevzel vodstvo skupine po njegovi smrti (umrl je leta 1997). Od tedaj smo lahko zahvaljujoč Seunu Kutiju brez slehernega dvoma priča  najintenzivnejši glasbeni izkušnji afriške celine! Le peščica svetovnih glasbenikov se lahko pohvali s tako edinstveno vizijo, ki je povsem spremenila tok glasbene zgodovine, kot to lahko rečemo za Felo Kutija.

Njegov naslednik predstavlja tako očetovo glasbo kot tudi lastne pesmi, ki dobesedno prekipevajo od energije in so napolnjene z izvrstnimi soli prekaljenih glasbenikov. Njegovi nastopi niso zgolj »glasba«, temveč pravi ognjemeti široke palete barv, odigrani s takšno silo in zanosom, da so že skoraj bližje naravnim pojavom, kakor pa glasbi sami.

Obeta se nepozaben afrobeat žur!


Seun Anikulapo Kuti, vokal, saksofon, klaviature
Yetunde Anikulapo Kuti, vokal, ples
Iyabo Folashade Adeniran, vokal, ples
Oladimeji Abayomi Akinyele, trobenta
Idowu Adedoyin Adefolarin, trobenta
Adebowale Adewunmi Osunnibu, saksofon
Fabrice Fila, saksofon
Akinola Adio Oyebola, el. kitara
Kunle Justice, el. bas
Mario Orsinet, bobni

 


∗ JazzLent paket
Pri nakupu 3 ali več vstopnic za različne koncerte programskega sklopa JazzLent velja 20% popust na celotno vrednost nakupa.

*Prireditev bo izvedena v vsakem vremenu. Ker želimo vsem obiskovalcem omogočiti prijetno spremljanje dogodka in dobro vidljivost na oder, odpiranje dežnikov na prizorišču ni dovoljeno. Svetujemo vremenu primerno obutev in oblačila.

Vstopnica za prizorišče Minoriti – Oder Nove KBM vsak večer po končanem koncertu/predstavi velja tudi kot vstopnica za After na Minoritih.

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava