Spored:

Mario Castelnuovo-Tedesco: Preludij in fuga št. 24 v c-molu

Enrique Granados: Valses poéticos (1899) /Poetični valčki

Preludio

I. Melodioso II. Tempo de Valse noble III. Tempo de Valse lente IV. Allegro umoristico V. Allegretto VI. Quasi ad libitum VII. Vivo VIII. Presto

Vojislav Ivanović: Mediterranea

Astor Piazzolla: Oblivion / Pozaba

Django Reinhardt in Stéphane Grapelli: Minor Swing,  prir. Bruskers Guitar Duo

Bard Howard: Fly me to the moon / Odpelji me na luno, prir. Bruskers Guitar Duo

Van Morrison: Moondance / Lunin ples, prir. Bruskers Guitar Duo


Sašo Lamut je nižjo glasbeno šolo končal v Glasbeni šoli Gornja Radgona ter po zaključeni Srednji glasbeni in baletni šoli Maribor nadaljeval študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Diplomiral je kot diplomant prve generacije visokošolskega študija kitare pri prof. Andreju Grafenauerju. Njegovo glasbeno pot so zaznamovali številni nastopi, koncerti in tekmovanja, tako solistična kot v komornih zasedbah. Ves čas se aktivno izobražuje in izpopolnjuje svoje metode poučevanja, da lahko vse to prenaša na svoje učence. Sprejemanje glasbene govorice pri njem sega tudi na področja glasbe, drugačne od klasike (etno, pop, rock), saj je več kot desetletje sodeloval v skupini Posodi mi jürja (Slovenija, Hrvaška, Avstrija, Italija, Nemčija, Francija). Zaposlen je kot profesor kitare na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru. Pogosto je član ali predsedujoči v tekmovalnih žirijah na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Njegovi učenci na tekmovanjih dosegajo najvišja mesta, mnogi pa so že uveljavljeni kitarski pedagogi ali koncertni mojstri, kot je Dušan Slaček.

Dušan Slaček je kitaro začel igrati z devetimi leti v glasbeni šoli v Gornji Radgoni pri Mariji Purnomo. Zadnji dve leti pa ga je učil Samo Ismajlovič, mag. art. Nato se je vpisal v Srednjo glasbeno in baletno šolo v Mariboru, kjer ga je učil prof. Sašo Lamut. Leta 2013 je na akademiji v Gradcu magistriral pri prof. Martinu Myslivećeku. Udeležil se je veliko poletnih šol, kot so: poletna šola na Hvaru, poletna šola v Kopru, Mikulovu na Češkem ter v Splitu. Na mojstrskih tečajih je bil pri Anteju Čagalju, Tomažu Rajteriču, Thomasu Offermanu, Jensu Wagnerju, Lukaszu Kuropaczewskem, Zoranu Dukiču, Denisu Azabagiču ter Hubertu Käpplu. Je tudi član dueta Chitarrinettica in rock zasedbe Dixons. Leta 2007 je od Srednje glasbene in baletne šole prejel diplomo dr. Romana Klasinca za izjemne umetniške dosežke. Poučuje na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru. Sodeloval je pri pomembnih kitarskih projektih, kot so 1. International Guitar Week (2013) v Gradcu, Sweet love does now invite za 450. rojstni dan od John Downlanda (2013), solo koncert na EGTI leta 2014 v Mariboru in še bi lahko naštevali. Prejel je tudi številne nagrade in priznanja z različnih tekmovanj (TEMSIG, Mörski festival, Dnevi kitare na Krškem).

Kitarski duo Dušan Slaček in Sašo Lamut je nastal leta 2015, ko sta se za projektni koncert v SNG Maribor oba kitarista združila in zaradi številnih dobrih kritik ostala aktivna vse do danes. Medtem sta z repertoarjem, ki ga po potrebi prilagajata občinstvu, nastopila na naslednjih slovenskih odrih: na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v SNG Maribor, na Konservatoriju v Mariboru, v okviru EGTA (Društvo slovenskih učiteljev kitare) na Jesenicah, v Poletni šoli kitare Osilnica, na državni proslavi (Protokol Republike Slovenije), v glasbenih šolah v Gornji Radgoni in Ljutomeru, v Kongresni dvorani Radenci in v Kulturnem domu Cerkvenjak. Dela, ki jih izvajata, izhajajo iz čisto klasičnega repertoarja vseh stilnih obdobij, vse tja do moderne in jazz glasbe, zavite v zvočno kuliso klasične kitare.

»Biti na odru za vas in ob tem doživljati lastno umetniško izpolnitev je nekaj, kar naju bo kot glasbenika motiviralo tudi v prihodnje in tega se s hvaležnostjo veseliva.« Sašo in Dušan