Sedišča so razprodana, na voljo so dodatna stojišča (vstopnina 4 €)!

Tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič je bil ustanovljen leta 1972 v Bazovici pri Trstu. Do izpred nekaj let ga je vodil priznani glasbenik in ustanovitelj zbora Oskar Kjuder, potem pa je krmilo zbora prevzela zborovodkinja Pija Cah. Zbor šteje približno šestdeset članov, repertoar pa obsega revolucionarne, delavske in narodne pesmi, ki jih zbor izvaja v različnih jezikih.

Izbor pesmi še danes, tako kot v preteklosti, izpričuje željo po svobodi, pravičnosti in miru. Zbor je glasnik narodnoosvobodilnega boja prosti fašističnemu okupatorju in nasilju.

Zamisel o zboru se je porodila prav na Primorskem, kjer med vojno ni bilo odpadnikov in izdajalcev, saj so bili Primorci v boju za svojo zemljo in pravico zelo enotni. Bili so vključeni v narodnoosvobodilni boj, priključevali so se prekomorskim brigadam, internirani so bili v taboriščih, skratka za Primorsko so se borili blizu in daleč.

Zbor s pesmijo prenaša vrednote narodnoosvobodilnega boja na mlajše rodove, da bi ti ohranili njegovo sporočilnost z željo po združevanju, tovarištvu, strpnosti in sprejemanju različnosti v svetu brez meja. Zbor je imel od svoje ustanovitve doma in tudi širom po svetu več kot 1.200 nastopov.


Tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič
Pija Cah, zborovodkinja


V sodelovanju z Združenjem borcev za vrednote NOB Maribor.

 

*Prireditev bo izvedena v vsakem vremenu. Ker želimo vsem obiskovalcem omogočiti prijetno spremljanje dogodka in dobro vidljivost na oder, odpiranje dežnikov na prizorišču ni dovoljeno. Svetujemo vremenu primerno obutev in oblačila.