Štirje mušketirji

Razprodano

Štirica domačih komikov bo na festivalsko sredo prinesla na oder nekaj novega, nekaj posebnega in predvsem nekaj smešnega. Humor imajo vsi štirje radi in zato neprestano iščejo nove šale, ki jih pripravljajo za vas, za občinstvo Festivala Lent.

Vsi imajo že kar nekaj kilometrine na našem festivalskem odru, zagotovo pa ima najdaljši staž stari maček domače scene, Tin Vodopivec. Z nastopi navdušuje že od leta 2006 in je eden od pionirjev slovenske stand up scene. Redno nastopa tudi na tujih odrih, predvsem v njegovih priljubljenih destinacijah – državah bivše skupne države, navdušil pa je tudi občinstvo v Angliji. Ko govorimo o Tinu in tujini, pa je treba posebej poudariti njegov projekt 777, v katerem je nastopil 7 dni zapored, v sedmih različnih državah in v sedmih različnih jezikih. Je začetnik festivala Panč v Ljubljani in že dolga leta polni dvorane po državi s predstavami, kot so: Rock'n'Roll, Peti element in nazadnje Tutti Matti. Legendarni britanski kritik Steve Bennett je Tinov nastop opisal z besedami: »Ob tako razgibanem nastopu ti ne more biti dolgčas!« (Chortle, 2018)

Aleš Novak je v zadnjih letih navduševal s predstavo Slovenec in pol, v kateri nastopa s Perico Jerkovićem, in s predstavo Malo otroci, veliki problemi, kjer si oder deli z Urošem Kuzmanom.

Rok Škrlep se je dolga leta kalil na odrih širom države, preizkusil pa se je tudi že izven meja naše države. Po turnejah s Tinom Vodopivcem se je odločil za lastno celovečerno predstavo z naslovom Svetovne fore, v kateri je govoril predvsem o svojih dogodivščinah z izletov in s potovanj. Rok ima namreč neizmerno strast po obiskovanju tujih dežel.

David Gorinšek je domače ime. Sicer izhaja iz Slovenskih Konjic, vendar že nekaj časa živi in deluje v Mariboru. Njegov stil absorbira dušo, govorico in smisel za humor tega mesta. Zlobni jeziki bi rekli, da se preveč trudi biti pravi Mariborčan.


Tin Vodopivec, Aleš Novak, Rok Škrlep, David Gorinšek

 

*Prireditev bo izvedena v vsakem vremenu. Ker želimo vsem obiskovalcem omogočiti prijetno spremljanje dogodka in dobro vidljivost na oder, odpiranje dežnikov na prizorišču ni dovoljeno. Svetujemo vremenu primerno obutev in oblačila.

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava