Dve Angležinji (GBR)

Jessica Fostekew in Rose Johnson

V seriji večerov v angleškem jeziku, ki smo jih pripravili na našem odru, tokrat predstavljamo dve punci, ki k nam prihajata z Otoka. Izkušeni odrski performerki prihajata v Maribor po mnogih nastopih v znamenitih angleških klubih in na festivalih, ki so znani tudi izven meja Združenega kraljestva. Na festivalski četrtek bomo tako slišali nekaj klasične britanske komedije z ravno prav modernim pridihom, kar je seveda zelo potrebno glede na to, da bo kmalu pred nami drugi lentovski vikend. To bo trenutek, ko »šparanja« več ne bo, zato se oglasite v Vetrinjskem dvoru v četrtek, 29. 6., da se skupaj nasmejimo nečemu svežemu in nečemu, česar na našem odru še nismo videli.

Jessica Fostekew

Priča boste predstavi o seksi zadevah (neprijeten občutek), o privatnih zadevah (oh, ne!) in o ženski, ki se trudi sesti na obraz času, zato da bi obstal pri miru (vroče, kajne?). Jess je med drugim nastopala v oddaji Live at the Apollo, QI in Harry Hill’s Clubnite. Je sovoditeljica podkasta The Guilty Feminist Podcast, voditeljica in ustvarjalka podkasta The Hoovering, redno pa ji lahko prisluhnete na BBC R4’s News Quiz in The Now Show.

Jess je bila nominirana za nagrado Dave Edinburgh Comedy Award – Best Show 2019 s predstavo Hench, dobila pa je nagrado Best Show in Best Breakthrough Act v Chortle Awards 2020.

»Ukazovalen stil, refleksija in zabava v enakopravnem merilu.« Guardian

Rose Johnson

Rose Johnson je stand up komičarka, pisateljica in igralka, ki se je pojavila v komediji Dave's Hypothetical, v satirično-komični oddaji Late Night Mash in televizijski nadaljevanki Ted Lasso. Kot pisateljica dela na britanskih televizijskih kanalih BBC1 (pri oddaji Have I Got News For You) in Channel C4 (pri oddaji The Last Leg). Je članica skeč ekipe Birthday Girls, njen podcast Birthday Girls House Party je bil nominiran za nagradi British Podcast Award in za Chortle Award for Best Comedy.

What’s On London jo opisuje kot samozavestno komičarko z izvirnim stilom pripovedovanja o situacijah, s katerimi se lahko močno poistovetimo«.


Predstava je v angleškem jeziku.

 

*Prireditev bo izvedena v vsakem vremenu. Ker želimo vsem obiskovalcem omogočiti prijetno spremljanje dogodka in dobro vidljivost na oder, odpiranje dežnikov na prizorišču ni dovoljeno. Svetujemo vremenu primerno obutev in oblačila.

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava