Čedahuči (ob 20.00)

Blaž Učakar, vokal, akusitčna kitara
Romana Prosenc, vokal
Danijel Bogataj, violina, kitara
Jure Mihevc, kitara, lap steel
Aljaž Hrastar, bas kitara
Anže Žurbi, bobni in tolkala

Slovenski folksterji, kot so jih kreativno poimenovali radijski uredniki, nadaljujejo svojo glasbeno pot kot folk-rock skupina, ki se zadnjih 10 let sprehaja med žanri indie-folka, americane, countryja, folk-rocka, z rdečo nitjo pa lahko povežemo akustični zvok, spevne melodije, čutna besedila v slovenščini in posebne aranžmaje, v katerih se predvsem na studijskih posnetkih pojavljajo raznoliki inštrumenti.

Čedahučije vodi frontmen Blaž Učakar, ki za skupino piše glasbo ter besedila. V živo so bili vedno polni presenečenj in iz obdobja v obdobje spreminjajo svojo podobo, zvok in številčnost benda. Tokrat na Lent prihajajo v bendovski obliki in zdi se, da jih vodi iskriva povezanost članov na odru ter glasbeno raziskovanje. Čedahuči projekt letos praznuje 10-letnico delovanja in v času obstoja so izdali eno kratko ploščo (EP) ter tri albume (LP), trenutno pa pripravljajo že četrti album Zrcalo, za katerega sicer še ne poznamo datuma izida, a verjetno si lahko obetamo, da bomo svoj odsev v novem albumu lahko uzrli že letos.


Metropolis (ob 21.30)

Hotschko, vokal, bas kitara
Čule, kitara
BMD, bobni

Metropolis je klasični rokenrol trio, ki je s poimenovanjem po legendarnem komadu skupine Motorhead začel ustvarjali lasten rokenrol že leta 1994 v garaži v Trnovem v Ljubljani. Do konca devetdesetih so kot redni gostje slovenskih underground klubov posneli štiri albume na dveh CD-jih. Prvi je Rokenrol Bend iz leta 1997 in je izbor 22-ih komadov s treh snemanj, dve leti kasneje pa je izšel CD z naslovom Pazi se.

Iz še zmeraj nepojasnjenih razlogov so v letih od 2000 do 2015 »štartali poslovilno turnejo« in tako približno enkrat letno odigrali svoj tradicionalno zadnji koncert. Konec leta 2015 se je prvi kitarist Zrni odpravil čez veliko lužo, bendu pa se je pridružil Čule. Leta 2016 so se spet bolj aktivirali na koncertnih odrih in 2019 na svojem YouTube kanalu objavili album Ditrojt Live, ki večinoma vsebuje priredbe slovite skupine Motorhead in nekaj starih originalov. V začetku leta 2020 so se lotili še novega studijskega albuma z naslovom Metropolis, ki pa je zaradi »nekega virusa« izšel šele oktobra 2022.