Spored:

Antonio Murena: Indifference / Ravnodušnost

Johann Sebastian Bach: Sonata za flavto in čembalo v es-duru, BVW 1031 (Allegro, Moderato, Siciliano, Allegro)

Slov. ljudska: Kaj ti je deklica, prir. Andrej Kos

Slov. ljudska: Al me boš kaj rada imela, prir. Filip Brezovšek

Ferruccio Busoni: Elegija za klarinet in klavir v es-duru, BV 286

Christian Bakanic: Valse Rouge / Rdeči valček

Johann Sebastian Bach: Air iz Suite št3 v D-duru (BWV 1068), prir. August Wilhelm


Andrej Kos

Andrej Kos je akordeonist, dejaven v klasični, džezovski in popularni glasbi. Leta 2021 je iz klasične harmonike z odliko magistriral na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu v razredu univ. prof. MuM Janne Rättyä. Med študijem se je pod mentorstvom Elisabeth Harnik izobraževal v improvizaciji v sodobni glasbi, s Christianom Bakanicem pa v jazzovski glasbi. Izpopolnjuje se na različnih seminarjih in mojstrskih tečajih s področja klasike (Mie Miki, Matti Rantanen, Frode Haltli, Inaki Alberdi) in jazza ter popularne glasbe (Simone Zanchini, Marko Črnčec, Andy Middleton).

V klasični glasbi je trenutno aktiven zlasti v Ansamblu za sodobno glasbo .abeceda in v duetu z violončelistom Sebastianom Bertonceljem. Poleg tega deluje v raznolikih projektih, kot so Vidovič in Kos (avtorski šanson), Quattro Grammo (klezmer), Pocket Edition (gypsy swing) in Jeannette (rock'n'roll). Igral je s priznanimi glasbeniki, denimo z Nickom Mancinijem, s Taro Venditti, z Eddiejem Luisom in z mnogimi drugimi, orkestrske izkušnje pa je nabiral v ansamblu za sodobno glasbo KUG Ensemble für Neue Musik, v PPCM Ensemble in v projektu Filmorchester. Sodeluje z mednarodnimi komponisti iz Avstrije, Španije in s Portugalske, Kitajske, iz Koreje, ZDA in drugih držav. 

Nastopil je na uglednih prizoriščih, od Cankarjevega doma in Kazinske dvorane SNG Maribor do Schauspielhausa v Gradcu. Poleg tega je doslej sodeloval tudi na različnih festivalih, denimo na Glasbeni mladini Ljubljanski, na All That Jazzu, na Festivalu Lent, Festivalu Ofak, na Floating Castle in še drugih.

Nominiranec avstrijske državne nagrade Würdigungspreis mesta Gradec je za svoje delo je prejel številne nagrade: med drugim je dosegel prvo mesto na mednarodnem glasbenem tekmovanju solistov ter komornih skupin Svirél v Novi Gorici (Slovenija), prvo nagrado na mednarodnem festivalu harmonike MehFest v Beogradu (Srbija), prvo nagrado na mednarodnem srečanju harmonikarjev PannoniAccordion v Murski Soboti (Slovenija) in druge uspešne nagrade. V duetu s Primožem Vidovičem je prejel vrsto nagrad za kantavtorsko glasbo, med drugim je osvojil prva mesta na natečajih Freešn, Hit betona in na Glasbenem maratonu Stična, na mednarodnem kantavtorskem festivalu TaktFest (Srbija) pa je osvojil častitljivo drugo mesto. O njegovih nastopih in projektih so poročali številni domači in tudi tuji mediji (Delo, Kleine Zeitung, Celjan, Štajerski tednik, Lavantaller, Radio ARS, Radio Prvi, TV Celje, Štajerski val, Radio Prlek).

Ob koncertiranju se posveča pedagoškemu delu. Zaposlen je na I. gimnaziji (umetniška gimnazija) v Celju in na Glasbeni šoli Ormož, v preteklosti pa je poučeval tudi na B.A.S.E. Celje in Musikschule Rauter Graz. Je tudi član komisije mednarodnega tekmovanja CELEIA 2022.

Filip Brezovšek

Filip Brezovšek (1996), rojen v Celju, je po končani srednji šoli, ki jo je zaključil v razredu prof. Jurija Hladnika na Glasbeni šoli v Celju, nadaljeval svojo glasbeno pot s študijem na Mozerteum Universität v Salzburgu pri prof. Wenzel Fuchsu, kjer je leta 2021 diplomiral z odliko. Trenutno je študent v razredu prof. Stefana Schillinga na Univerzi za glasbo v Gradcu, kjer izpopolnjuje znanje tudi na Jazz Institute pri prof. Heinrichu von Kalneinu in prof. Petru Kunseku. Redno se udeležuje seminarjev pri profesorjih, kot so: Mate Bekavac, Olivier Patey, Pascal Moragies, Maxim Vengerov in drugih.

Od leta 2017 je član salzburške filharmonije, od leta 2019 pa je prvi klarinetist. Je ustanovitelj zasedbe Salzmusique, The Bussy Quartet in The Bussy Quintet, za katere je napisal več skladb in priredb, sodeluje pa tudi s Pocket Edition, s Salonom Orchester der Philharmonie Salzburg, s Celjskim godalnim orkestrom, z orkestrom Akord in z drugimi.