Spored:

Ludwig van Beethoven: Godalni kvartet št. 1 v F-duru, op. 18
Allegro con brio
Adagio affettuoso ed appassionato
Scherzo allegro molto
Allegro

Krzysztof Penderecki: Godalni kvartet št. 3, »Listi iz nenapisanega dnevnika«


Godalni kvartet Opifex sestavljajo violinista Nikola Pajanović in Laura de Wolff, violistka Rebeka Skok ter violončelistka Sara Čano.

S pianistom Petrom Bubolo sodelujejo tudi kot klavirski kvintet. Umetniški vodja ansambla je Aleksandra Čano Muharemović, trenutno pa se izobražujejo v razredu red. prof. Emila Cantorja na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani. Prvi koncert so izvedli v dvorani Radovljiške graščine, celovečerni koncert pa v Avditoriju Portorož. S profesorjem Tadejem Kenigom so igrali na Festivalu Ribnica, kjer so ob Dvořákovem »Ameriškem« kvartetu izvedli še kvintet Carla Marie von Webra ter skladbo za godalni kvartet in klarinet Nine Šenk. V sklopu Glasbene Mladine Ljubljanske so bili izbrani za koncertni cikel Ob klavirju, ki so ga izvedli v Slovenski filharmoniji v dvorani Slavka Osterca, kjer so igrali Schumannov klavirski kvintet. Marca 2023 so na slovenskem državnem tekmovanju TEMSIG osvojili prvo nagrado in posebno priznanje za interpretacijo skladbe K. Pendereckega Godalni kvartet št. 3

Sara Čano se dodatno izpopolnjuje na Univerzi za glasbo in gledališče v Münchnu, drugi člani kvarteta pa študirajo na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer so aktivni kot solisti in kot člani različnih komornih skupin.