Spored:

Trio violin Divertimento

Joseph Haydn: Violinski triošt. 1, I. Allegro molto in III. Adagio
Charles Dancla: Trio op. 99,št. 6, Barkarola
Nenad Firšt: Ragtime

Jošt Kavšek, trobenta; Špela Horvat Gonc, klavir

Joseph Edouard Barat: Fantazija v Es-duru
Thorvald Hansen: Sonata op. 18
I. Allegro con brio
II. Andante con espressione
III. Allegro con anima
Alexander Goedicke: Koncertna etuda op. 49

Špela Naglič,harmonika

Matjaž Predanič: Bagatela za harmoniko št. 1
Domenico Scarlatti: Sonata v F-duru, K. 107
Franck Angelis: Romanca
Anatoli Biloschizki: Koncertni triptih v španskem stilu
I. Andalusia
II. In modo di canto bailabre* (*v plesnem slogu)
III. Triana** (**četrt v Sevilji)


Trio violin Divertimento

Ana Krošl (2007), Ema Kramer (2008) in Anamarija Prepadnik (2009) so učenke violine na Glasbeni šoli Celje v razredu profesorice Alenke Firšt, v Triu Divertimento pa delujejo od leta 2022.

Članice tria se redno udeležujejo seminarjev in poletnih tečajev iz violine in komorne igre pri uglednih koncertantih in pedagogih (Anđelku Krpanu, Moniki Skalar, Milanu Čunku, Janezu Podlesku, Zoranu Bičaninu in drugih).  

Kot solistke in članice komornih skupin so na regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih v Sloveniji in Italiji osvojile več nagrad in priznanj, kot članice Tria Divertimento pa so na letošnjem Tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije dosegle 100 točk, osvojile zlato plaketo in 1. nagrado ter posebno priznanje za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega skladatelja. Prejele so tudi posebno nagrado Goslarstva Demšar ter nagrado Narodnega doma Maribor – koncert na Festivalu Lent.

Ana, Ema in Anamarija so članice Mladinskega simfoničnega orkestra GŠ Celje, Malega godalnega orkestra GŠ Celje in Celjskega godalnega orkestra.   

Jošt Kavšek

Jošt Kavšek (roj. 14. 10. 2006) je obiskoval nižjo glasbeno šolo v Radečah, kjer ga je trobento poučeval Boštjan Župevc. Od leta 2021 nadaljuje šolanje na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, kjer ga trobento poučuje profesor Janez Vouk. V obdobju med leti 2016 in 2023 se je udeležil dveh tekmovanj mladih slovenskih glasbenikov (TEMSIG), dvakrat je bil udeleženec mednarodnega tekmovanja Woodwind And Brass v Varaždinu in trikrat udeleženec mednarodnega tekmovanja Davorin Jenko v Beogradu. Na vseh tekmovanjih je dosegel vidne uspehe. Aktiven je v glasbenem dogajanju v domačem kraju in v godbi slovenskih železnic.

Špela Horvat Gönc

Špela Horvat Gönc je svoje glasbeno izobraževanje začela na Ptuju na glasbeni šoli Karol Pahor pri prof. Marjeti Urbanič Rudolf. Pot je nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor pri prof. Mitji Vrunču. Leta 2019 je zaključila magistrski študij pri prof. Tatjani Ognjanović na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Sodelovala je na mnogih koncertih po Sloveniji. Poudarimo lahko koncert v klubu CD, recital v dvorani Slavka Osterca v Slovenski filharmoniji, gostovanje na Akademiji za glasbo v Budimpešti, poleg tega pa je sodelovala pri več abonmajskih koncertih Simfoničnega orkestra RTV, kjer je igrala klavir in čelesto. Leta 2017 je s kvartetom koncertirala po Sloveniji z delom Olivierja Messiaena Kvartet za konec časov (v Mariboru, Škofji Loki, na gradu Rajhenburg, v Ljubljani). Maja 2018 je odigrala vlogo pianistke Karmele Kosovel v istoimenskem filmu. Za potrebe filma je posnela Skrjabinovo Fantazijo v h-molu op. 28, Chopinov Nokturno op. 9 št. 2 v Es-duru in Debussyjevo Cloches à travers les feuilles. Leta 2019 je v Slovenski filharmoniji s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija pod taktirko Catherine Larsen-Maguire izvedla Skrjabinov Klavirski koncert v fis-molu.

Svoje znanje je nadgrajevala na različnih seminarjih pri Rubenu Dalibaltayanu, Simonu Trpčevskemu, Svenu Birchu, Olegu Marchu ter Florianu Uhligu. Trenutno poučuje klavir in korepetira na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor.

Špela Naglič

Špela Naglič, dijakinja 2. letnika Umetniške gimnazije Konservatorija za glasbo in balet Maribor iz razreda profesorja Slavka Magdića, je svoje glasbeno izobraževanje začela na Glasbeni šoli Tržič pod mentorstvom Mirka Šlibarja, Matjaža Kokalja in Jana Ulčnika. Za nadaljevanje šolanja na Konservatoriju Maribor jo je navdušil in usmeril profesor Amadej Herzog. Izkušnje si pridobiva s številnimi nastopi, koncerti, s sodelovanji v raznih projektih in zasedbah, preizkusila pa se je tudi kot solistka. Je prejemnica zlatih priznanj in plaket na državnem in mednarodnih tekmovanjih.